Meny Stäng

Alla nyheter publiceras idag på vår facebooksida. Här

Publicerad 8 mars 2021. .

Ny Integrex

Ny 5-axlig Integrex inköpt. Kommer att tas i drift under slutet av Mars

Publicerad 8 mars 2021

VTC 800

 

Vi har nu fått vår nya VTC 800 som möjliggör bearbetning upp till 3meters längder. Produktion kommer igång under andra hälften av mars. 

Publicerad 26 jan 2021

Ny lokal klar

Under hösten har vi arbetat med det sista för att färdigställa den nya lokalen. Precis innan julledigheten fick vi grönt ljus från byggnadsnämnden och vi kan nu börja använda lokalen. 

Sedan dess har vi börjat flytta in vår montering här. 

Publicerad 29 september

Tak

Idag håller vi på att plocka upp taket på nya byggnaden. Helt plötsligt blev det en lokal. 

Nyheter

Publicerad 16 september

Bygget

Nu är stommen uppe och vi har börjat att resa alla väggelement. Nu börjar man få känslan av hur stor hallen blir. Detta kommer att bli perfekt för oss. 

Publicerad 13 augusti 2020.

Blomberg & Stensson förvärvar Partium Metallbearbetning

 

Blomberg & Stensson har tecknat ett avtal om förvärv av Partium Metallbearbetning, ett Katrineholmsbaserat företag verksamma inom skärande bearbetning av små till medelstora detaljer. Företaget har 20 anställda och en omsättning på cirka 35Mkr årligen.

Partium Metallbearbetning som tidigare hette Williamson Metallfabrik AB, har anor sedan början av 1900 talet, är verksamma inom skärande bearbetning såsom svarvning och fräsning. Med stor kompetens inom skärande bearbetning och långt utvecklad kunskap i programmering så är Partium en stark aktör inom sin nisch.

Förvärvet stärker Blomberg & Stenssons position som det kompletta legoföretaget och ökar väsentligt möjligheterna att investera i produktionsutveckling och tillväxt till förmån för kunder.

Partium Metallbearbetning kommer att byta tillbaka till sitt gamla namn Williamsson Metallfabrik AB och delar av verksamheten kommer under hösten att flyttas upp till Vingåkersvägen 73 där Blomberg och Stensson är verksamma.

Publicerad 6 juli 2020.

Ny rörbockmaskin

 

För att stärka upp vår förmåga och kapacitet för rörbockning har vi precis köpt en ny HERBER bockningsmaskin typ 350RL till vår rörbockningsavdelning. Vi kommer att få leverans och installera den efter sommarsemestern. 

Publicerad 1 juli 2020.

Sommarhamburgare

 

I strålande sol kunde vi tillsammans i lite annorlunda Coronastil genomföra en trevligt sommarlunch. Det har varit en speciell vår och efter nästa vecka så kommer vi stänga ner för semester mellan v29 till och med vecka 32. 

Publicerad juni 2020.

Däckvagnar till Valla Däck

 

Vi har hjälpt Valla däck att tillverka 50 stycken däckvagnar som underlättar flytt av hjul ute på gummiverkstäderna. Snygg färg!!

Publicerad 16 juni 2020.

Nu är våra produkter även kända från TV

Kalmar har köpt ett nytt Cykelgarage från Cyklos som Blomberg & Stensson tillverkat. 

Klicka på bilden så får ni se inslaget. 

Publicerad 2 juni 2020.

Härlig dag för att gjuta

 

I dag i strålande sol gjuter vi första halvan av plattan. Det lär gå åt mycket vatten både till att vattna plattan men också alla törstiga halsar under den varma dagen. 

Publicerad 30maj 2020.

Ny lager och monteringshall

 

Snart är allt grundarbete klart för vår nya lager/monteringshall. Nästa vecka kommer vi att gjuta. Total yta 1032m2. 

Publicerad 11 maj 2020.

Snart lanseras vårt nya verkygskåp

Då vi sett ett eget behov av nya stabila verktygsskåp och inte funnit några lämpliga på marknaden har vi helt sonika tagit fram ett eget skåp.

Detta kommer att finns till försäljning hösten 2020.